Sociale wandeling

Het kan best spannend zijn om met jouw hond te gaan wandelen samen met een groepje gezellige hondeneigenaren en hun honden.  Of lekker uitwaaien in het bos en vreemde honden tegenkomen. Dat begrijpen wij volkomen.

 

Waarom spelen ze niet? Of waarom loopt die ene hond nu weg? Wat is die andere hond toch ruw in zijn spel? Hoor ik daar nu een grom? Wanneer moet ik ingrijpen? En hoe moet ik dat dan doen? Allemaal vragen die door het hoofd schieten terwijl je met jouw hond op stap bent.

 

Mensen en honden spreken een totaal verschillende taal. Het is  als eigenaar vaak moeilijk te zien welke interacties tussen honden nu goed of fout zijn. En waar we het meest bang voor zijn is of de kennismaking niet uitmondt in een vechtpartij.

 

Honden geven vaak kleine en snelle signalen af aan elkaar. Hiermee geven zij aan of zij iets prettig of juist onprettig vinden. Sommige honden zien die signalen perfect, andere honden zijn zo met zichzelf bezig dat ze die signalen compleet over het hoofd zien. En dan is het fijn dat daar  de baasjes zijn. Baasje die kunnen bemiddelen in het contact tussen de honden en zo alles in goede banen leiden zonder dat het escaleert en eindigt in een schermutseling of nog erger,  een vechtpartij.

 

Tijdens onze sociale wandelingen ga je op stap met een klein groepje en onze twee gedragsdeskundigen. Zij leren jou kijken naar het gedrag van jouw eigen hond en naar die van de andere honden. Zo leer jij de verschillende stress- en waarschuwingssignalen te herkennen. Hierdoor zul jij beter in staat zijn om situaties in te schatten en om het contact tussen de honden te begeleiden daar waar nodig. Met deze kennis ga jij voortaan met meer zelfvertrouwen op pad en jij kunt jouw hond de veiligheid bieden die hij van jou nodig heeft.