Hoopers

Zelf op een vaste plaats staan en dan jouw hond van je weg kunnen sturen en hem op afstand een parcoursje van Hoopers, tunnels en tonnen laten afleggen… Wie droomt daar niet van?

 

Hoopers is een ideale manier om jouw hond lichamelijk en geestelijk uit te dagen. Een fysieke activiteit en hersenwerk voor honden gecombineerd in een sport. 

 

Bij Hoopers leer je de hond van je weg te sturen en op jouw aanwijzingen mag hij door poortjes, om tonnen en door tunnels rennen. Hij moet tijdens de route continue met jou als handler in contact blijven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De handler moet namelijk heel duidelijk zijn met zijn aanwijzingen.

 

De grote voordelen van Hoopers? Het vraagt een enorme samenwerking tussen baas en hond. Beiden werken tijdens de lessen vanuit rust naar een intensieve samenwerking toe. De kans op blessures voor zowel handlers als honden is vele malen kleiner dan bij bijv. Flyball of Agility. Alle rassen kunnen meedoen. Dus teckels, chihuahua’s, de kortsnuitige honden, de hele grote honden en de oudere honden; ze zijn allemaal van harte welkom. En ben je zelf moeilijk ter been, of niet meer zo piepjong... ook dan is Hoopers een hele leuke sport om met jouw hond te beoefenen.