Een hond uitlaten is meer dan alleen rennen en dollen. Het is voor je hond namelijk het moment om zijn sociale vaardigheden te onderhouden en uit te breiden. Maar ook om zijn grenzen te verleggen en te kijken tot hoever hij kan gaan. Tijdens interactie met andere honden gebeurt er vliegensvlug enorm veel. Vaak zonder dat de eigenaar zich dit realiseert. In hun lichaamstaal vertellen honden ons hoe ze alles ervaren; ook het spelen met andere honden. Het is fijn als dat allemaal goed gaat. We zien het in de praktijk - en binnen onze hondenschool - helaas ook wel eens verkeerd gaan. Ruw spel, najagen of omver lopen; het is zo gebeurd. 

 

Bij uitlaatservice De Lijn begeleiden wij de honden actief in hun interactie met andere honden. De honden krijgen op onze omheinde speelweide ruim een uur de tijd om zich uit te leven. En willen ze lekker liggen chillen, dan mag dat ook van ons. Voor de juiste begeleiding in sociaal hondengedrag zorgen Suzanne Heukels en/of Jany Geldof. Zij zijn beiden ervaren instructeur en gedragsdeskundige bij De Lijn. Vanuit hun kennis en ervaring weten zij wanneer ze gedrag een halt moeten toeroepen om te voorkomen dat het ontspoort. Beiden zijn meester in het lezen van de lichaamstaal van onze honden. De rouwdouwers remmen ze af en de timide honden worden daadwerkelijk ondersteund. Zo kun jij er zeker van zijn dat jouw hond bij ons maximaal plezier heeft en zich in de groep veilig voelt. 

 

Elke hond vanaf 12 weken oud tot en met seniorenleeftijd kan met ons mee. We streven ernaar om elke hond een plekje te geven. Tijdens een kennismakingsgesprek bij jullie thuis bekijken we samen wat jullie van ons nodig hebben en waar hij het beste past.