Welzijn van de hond

Waar wij voor staan

Hondenschool De Lijn staat voor het welzijn van honden. Alle honden. Een heel hondenleven lang. Aan de basis van het welzijn van honden (ja, ook die van jou) staat voor ons vertrouwen, veiligheid, begrip, respect en heel veel liefde en plezier. Elke dag zetten wij onze deskundigheid en ons enthousiasme in om daar met alle eigenaren en honden aan te werken.

100% Hondenliefde.

Iedere hond is anders. Met zijn eigen karakter, voorkeuren en eigenaardigheden. Een lievelingssnack, lievelingsspeeltje of -spelletje; jij weet als geen ander waar je jouw hond blij mee maakt. Andersom weet je ook welke situaties jouw hond onzeker maakt, hoe jouw hond reageert op onverwachte situaties of drukte in huis. Welzijn van jouw hond zit ‘m ook in het lezen van het gedrag van jouw hond en daar de juiste actie aan verbinden. Je hond begeleiden bij iets wat hij eng vindt of goed in kunnen schatten wat hij of zij wel of niet aankan. 

Hondenschool De Lijn helpt jou inzicht te krijgen in de wereld van jouw hond, leert je om de unieke eigenschappen van jouw hond te omarmen en de rafelrandjes te accepteren, te bouwen aan jullie relatie en uit te komen op 100% hondenliefde

Welzijn van Honden
Welzijn van Honden

Leren met belonen

Tijdens onze lessen werken we met het belonen van gedrag dat we graag bij onze honden zien. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat honden (en mensen) op die manier sneller leren. Je leert namelijk met plezier. Dat belonen doen we vooral met eetbare beloningen en spel. Bereid je goed voor op deze manier van leren; een goed gevuld beloningstasje met lekkernijen voor jouw hond.

 

In ons blog -Je moet hier wel veel lekkers geven hè-  lees je waarom dat belonen zo belangrijk is.


Welzijn De Lijn

Welzijn is best ongrijpbaar. En je kunt het niet uitleggen met een ander woord of in een korte zin. 

 

Wij hebben onze eigen kijk op het welzijn van honden. Welzijn zit namelijk niet in 1 simpele tip. Of 1 manier van omgaan met jouw hond. 

 

Wat welzijn is, is voor iedere hond zelfs nét even anders.

 

In onze blogs over het Welzijn van honden kun je lezen hoe wij ons bezig houden met dit lastige onderwerp.

 

Veel leesplezier en geniet van jouw hond.

 

Liefs Suzanne & Jany