Je hond door ons laten trainen

Je hebt een geweldige hond in huis, maar je komt tot de ontdekking dat opvoeden toch wel heel veel tijd kost. Tijd die je niet hebt omdat je druk bent met werk, je gezin en de dagelijkse beslommeringen. Hondlief schiet er bij in. Je had je voorgenomen met hem te trainen en oefenen. Dat trekken aan de lijn neem je inmiddels voor lief tijdens een snel rondje om huis, want er ligt nog zoveel op je te wachten...

 

Je geniet volop van jouw hond, maar door ziekte of omdat je slecht ter been bent, is het moeilijk voor je om jouw hond op te voeden. Je zou het fijn vinden als hondlief komt als je hem roept of dat hij naar zijn plaats gaat als je dat aan hem vraagt. Omdat  dat makkelijker voor je is, neem je de hond mee in de auto om ergens te gaan wandelen. Alleen  jouw hond vindt die auto maar niks. Je bent op zoek naar hulp....

 

De kinderen hebben een pup gekregen. Ze willen al zo lang graag een hond. Het is geweldig, de kinderen zijn blij. Je beseft je dat de socialisatie van puplief op dit moment erg belangrijk is, maar je komt handen en voeten te kort. Iedereen had beloofd te helpen..... maar uiteindelijk sta je er alleen voor....

 

Wij hebben DE oplossing voor jou:  Laat jouw hond door ons trainen! 

 

 

Tijdens onze lessen krijgen wij vaak, en soms onbedoeld, enorm veel aandacht van de honden van onze cursisten. Uiteraard zijn wij super leuk :-) voor iedere hond.

 

Mede door onze achtergrond (opleiding en ervaring) en feeling met honden, weten wij hoe elke hond snel leert. In no time hebben wij de aandacht van iedere "vreemde" hond te pakken. 

 

Wij krijgen vaak de opmerking "of wij de hond willen trainen/opvoeden".... en alhoewel wij daar wat lacherig op reageren, ligt daar natuurlijk wel een mooi punt! Wij trainen jouw hond :-)

 

Wat houdt dat in?

 • Samen met een gedragsdeskundige bespreek je jouw wensen. Denk hierbij aan het trainen van bijvoorbeeld netjes aan de lijn wandelen, het hier komen bij loslopen, socialisatie van jouw pup, basis oefeningen zoals zit, lig, wacht, blijf & plaats, niet opspringen tegen mensen
 • De gedragsdeskundige maakt een wandeling met jouw hond zodat zij jouw hond beter leert kennen en een inschatting kan maken hoeveel sessies er minimaal nodig zijn om de gewenste doelen te kunnen halen.
 • Sessies worden zo kort mogelijk op elkaar ingepland (bijvoorbeeld 1 sessie per dag voor x dagen, of een sessie om de 2 dagen). Zo kom je snel tot een goed resultaat.
 • Sessies kunnen gewoon in jouw omgeving plaatsvinden, of indien nodig op een specifieke lokatie omdat dat beter aansluit bij de wensen.
 • Voor een sessie zal de gedragsdeskundige jouw hond op een afgesproken dag & tijd op komen halen om met hem of haar trainen. Dit doet de gedragsdeskundige alleen met de hond. 
 • Na iedere sessie zorgt de deskundige voor een overdracht: 
  1. Indien nodig huiswerk voor jou en jouw hond, want sommige oefeningen zullen in een korte tijd herhaald moeten worden. (De basis wordt door de deskundige gelegd)
  2. de voortgang van de sessie (dit kan adhv beeldmateriaal of een verslaglegging)
  3. aandachtspunten voor jou als eigenaar
 • Gedurende het gehele traject sta je in direct contact met de gedragsdeskundige via whatsapp, bellen of mailen. Zo is er altijd de mogelijkheid om met elkaar te overleggen indien nodig. Op die manier kan er ook tijdig bijgestuurd worden.
 • Aangeleerd gedrag moet wel onderhouden worden door jou als eigenaar, anders verdwijnt het :-) Die verantwoordelijkheid ligt bij jou als eigenaar van de hond.

Tarief

Een training van een half uur door een gedragsdeskundige kost € 40,- incl BTW. Sessies worden per uur ingepland en er geldt een minimum afname van 3 lesuren. Buiten een straal van 10 km rekenen wij een kilometervergoeding van € 0,25 per kilometer.

 

De Lijn geeft geen garantie op de te behalen/behouden resultaten. Het gedrag van jouw hond is namelijk beïnvloedbaar door: 

- handelen door/inzet van zijn eigenaren

- zijn omgeving

- de situaties waarin de hond terecht kan komen

Zijn hele leven lang......

 

Uitsluitingen

Dit programma is niet geschikt voor honden met een specifiek probleemgedrag. Het veranderen van probleemgedrag vergt namelijk een hele andere, doelgerichte, aanpak. Vraag in dat geval een gedragsbegeleiding aan bij ons. Bij probleemgedrag kun je denken aan zaken als:

Niet alleen thuis kunnen zijn, onzindelijkheid, overmatig blaffen, agressie naar mensen en/of andere honden.

 

Twijfel je of jouw wensen binnen dit programma passen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met jou op om ze te bespreken.

 

Wil je jouw hond door ons laten trainen? Meld je dan gelijk aan en klik op de knop hieronder ;-)