Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding: een duur woord voor als het lastige gedrag van jouw hond niet 1-2-3 kan worden opgelost. 

 

Vertoont jouw hond gedrag waar jij als eigenaar last van hebt, dan is dat vervelend. Bijvoorbeeld aanhoudende onzindelijkheid of overmatig blaffen. Maar ook angst of agressie en uitvallen aan de riem. Allemaal situaties die een diepere oorzaak hebben en speciale aandacht vragen. Vaak heb je al van alles geprobeerd en heeft iedereen in jouw omgeving je al van goedbedoeld (en soms ongevraagd :))  advies voorzien. Soms helpen die tips. En soms helpen die tips niet en ga je op zoek naar deskundig advies. Daarom zijn wij blij dat je nu op deze pagina bent beland.

 

Het vraagt moed om toe te geven dat je een probleem hebt met jouw hond. En het is dapper om te onderkennen dat je hierbij hulp wilt. Gelukkig hebben wij als professionals al ruim 15 jaar ervaring met honden én zijn wij aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Gedragstherapeuten -lidnummer 1399. Je bent bij ons in goede handen.

  

Probleemgedrag gaat nooit vanzelf over. Was het maar zo simpel. Problemen komen te paard en gaan te voet. En er is niets vervelenders dan iedere dag met een knoop in je maag bijv. je hond moeten uitlaten in de hoop dat je geen andere honden tegenkomt. Dat is niet de bedoeling van een hond. Een hond moet leuk zijn, plezier brengen en een glimlach op je gezicht toveren. 

 

Onze werkwijze 

Na contact mag je een intake-formulier invullen. Zodra je deze ingevuld hebt teruggestuurd maken we een afspraak op een passende locatie. Waarom een passende locatie? Omdat wij het liefst het gedrag van de hond in de praktijk observeren. Dan hebben wij een goed beeld én kunnen we jou gericht adviseren. Denk hierbij aan de thuissituatie, ons trainingsveld of een speelweide. 

 

Tijdens het consult, van ca. anderhalf uur, observeren we het gedrag van de hond. Vervolgens leggen we uit waar het gedrag vandaan komt en welke oefeningen je moet doen om het gedrag in goede banen te leiden. Het gedrag zal na anderhalf uur niet zijn verdwenen, maar je krijgt als eigenaar genoeg handvatten om het gedrag om te buigen naar wenselijker gedrag. 

 

Het is prettig om alle oefeningen en aanbevelingen terug te kunnen lezen of ze te kunnen delen met de rest van het gezin. Daarom ontvang je van ons achteraf een uitgebreid rapport met een verslag van onze waarnemingen tijdens het consult. 

 

De kosten van het consult, inclusief rapport en BTW, bedragen € 125,-. Buiten een straal van 10 km rekenen wij een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer. 

 

Via onderstaande knop kun je bij ons een gedragsbegeleiding aan huis aanvragen. Wij nemen dan contact met je op om de verdere details te bespreken.

  

Onze gedragsdeskundige is gecertificeerd gedragstherapeut en aangesloten bij NVGH, de Nederlandse vereniging van Gedragstherapeuten onder lidnummer 1399. 

http://www.honden-gedragstherapie.nl