Huiswerk les 7

Aandachtsoefening

Voordat jij je hond een commando kunt geven, is het belangrijk dat je eerst de aandacht van jouw hond hebt. Zonder aandacht namelijk geen communicatie! Dus, de aankomende week mogen jullie regelmatig zowel in huis als buitenshuis de aandacht van je hond vragen. Roep eerst de naam, kijkt hij of zij naar je? Zeg dan vrolijk “kijk” en beloon direct met lekkers! Zorg dus dat je de aankomende week met lekkers in je broekzak rondloopt ;-)

 

Hierkomen met wat afleiding

Zoek een veilige omgeving op waar je jouw hond los kan en mag laten. Je kunt deze oefening ook in de tuin doen. Probeer wat afstand te maken tussen jou en jouw hond. Dit kun je bijvoorbeeld ook met lekkers op de grond doen: strooi wat lekkers en laat jouw hond dat lekkers opsporen. Zorg dat als je afstand maakt er iets (een object of persoon) tussen jullie in staat (familielid, boomstam, struik, muurtje). Zodra jouw pup klaar is met zijn spoortochtje naar lekkers roep je hem of haar bij de naam en je “hier” commando. Komt hij gelijk naar je toe? SPELEN!! En wat lekkers. Komt hij niet meteen? Wacht dan even op de checklook van jouw hond. Als je een persoon als afleiding gebruikt, is het wel prettig dat die persoon jouw hond volledig negeert tijdens de oefening. Anders wordt het de pup wel heeeel moeilijk gemaakt!

 

Parcours lopen

Ga eens tijdens je wandeling op zoek naar een natuurparcours! Boomstammen zijn altijd superleuk om te gebruiken voor een oefening: hoog (spring), met de voorpoten er op gaan staan, en sommige honden zijn ware acrobaten en kunnen er zelfs met 4 poten op staan. Of een betonnen blok: erg handig voor een zit en lig oefening! Fiets poortjes: leuk om onderdoor te kruipen, of zigzag erom heen. Maak vooral samen veel plezier en gebruik wat je tegenkomt!

 

Vrolijke wandeling

Ga eens lekker samen aan de wandel nadat jouw pup goed zijn of haar behoeftes heeft kunnen doen. Onderbreek de wandelingen eens met spelen (dus neem je speeltje mee!): loop achteruit en roep heel vrolijk de naam van jouw hond en biedt het speeltje aan! Vervolgens vraag je een “los” en wandel je lekker verder. Doe dit een paar keer tijdens de wandeling. Wedden dat jouw lieve viervoeter de hele wandeling jou in de gaten houdt? TIP: hou er snelheid en enthousiasme in, ook tijdens de wissel van wandelen naar spelen. Mocht jouw pup het spelen met het speeltje nou niks aan vinden? Gebruik dan lekkers en gooi eens een hap slik weg lekkers voor je uit. En dan weer eens achter je.. Superleuk spelletjes voor puplief!