Huiswerk les 6

Zit en Lig op verschillende plekken

Zoek aankomende week eens wat meer drukkere omgevingen op en oefen de zit en lig met jouw hond. Zorg dat je zelf rust uitstraalt, dat geeft jouw pup meer zelfvertrouwen in zijn omgeving waardoor de oefening makkelijker uit te voeren is. Denk aan plekken zoals: in de buurt van een school (liever niet tijdens start en eindtijd van school, dat wordt iets te druk), bij een weg, bij een winkelcentrum. Door te leren zitten en liggen op verschillende plekken wordt deze oefening makkelijker voor jouw pup om overal uit te voeren (contextleren)

 

Checklook

Probeer eens tijdens het wandelen in te gaan op de checklook die jouw pup jou geeft. Kijkt hij even naar jou op (zowel los als aangelijnd) loop dan eens vrolijk achteruit en zeg “hierrrrr” en komt jou hond lekker vrolijk naar je toe? Ga dan lekker samen spelen of geef jouw pup iets lekkers. Zo hou je de wandeling leuk EN je maakt jezelf super interessant voor jouw pup!

  

Hersenwerk

Onze viervoeters hebben niet alleen lichamelijke uitdaging nodig, ook geestelijk worden ze graag vermaakt. Ze zijn slim genoeg om door middel van trial and error (uitproberen tot het lukt)  oplossingen te vinden om hun beloning binnen te kunnen halen. Ze worden er lekker moe en voldaan van. Wij hebben 2 leuke sites voor jullie gevonden met allerlei huis-, tuin- en keuken ideetjes!

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

http://denkspellenvoorjehond.jouwweb.nl/