Huiswerk les 5

Vreemde ondergronden en objecten

Het veilig toepassen van vreemde ondergronden en objecten tijdens het wandelen is goed voor :

-       Opbouwen zelfvertrouwen van jouw hond

-       Balans en coördinatie van jouw hond

-       Samenwerking tussen jou en jouw hond

 

Maak regelmatig gebruik van verschillende ondergronden en objecten die je tijdens het wandelen tegenkomt. Gebruik de eerste keer desnoods wat lekkers en let heel goed op de lichaamshouding van jouw hond. Dwing niets af, maar volg het tempo van jouw hond. Waar kun je allemaal gebruik van maken? Grint, zand, klei, rubber matten, plastic zeil, keien, boomstammen, bankjes, muurtjes, bomen. Probeer inventief te zijn en kijk om je heen. Je hond er op laten staan, tegen aan laten staan met voorpoten, overheen laten lopen, overheen springen, slalommen of onderdoor kruipen..je kunt het zo gek niet verzinnen. Hou het wel veilig!

 

Stuurhand: spelenderwijs “plaats” en “vrij”

Ga aankomende week eens op verschillende plekken in huis jouw pup naar zijn plaats sturen en vervolgens weer vrij geven. Gebruik hiervoor niet zijn kleed of eigenlijke slaapplaats maar het kleed dat je meeneemt naar het trainingsveld. Gooi iets lekkers op het kleed en nadat jouw hond het lekkers op heeft geef je vrij en krijgt de hond weer iets lekkers voor het vrijkomen.  Je kunt langzaam de tijd opbouwen dat jouw pup netjes op zijn kleedje zit/ ligt tot jij hem vrij geeft. Probeer je te beperken tot maar 2 commando’s met jouw stuurhand gebaar: “plaats” en “vrij”... Maak het vooral leuk! Wissel het af met spelen, vinden de honden geweldig.

 

Veilig

Oefen thuis 1x per dag even de veilig. Gewoon even tussen de bedrijven door. Kijk ook of je de duur dat jouw pup onder jouw benen ligt wat kunt oprekken. Vergeet niet om jouw pup weer vrij te geven en nog een beloning te geven voor het vrijkomen..