Huiswerk les 1

 

Aandachtsoefening

Oefen deze week eens de aandachtsoefening (naam van je hond en als hij kijkt direct stembeloning + lekkers geven) tussen de wandelingen door, of in huis. Dit hoef je echt niet minuten achter elkaar te doen, maar vraag de aandacht maar eens een keer tussen de dagelijkse bedrijven door. Beloon jouw pup altijd als hij aandacht voor je heeft als hij daar zelf voor kiest. Je zult zien dat jouw hond jou dan graag in de gaten houdt!

 

Hierkomen

Kijk eens goed naar jouw pup als hij even bezig is. Kun je het moment ontdekken waarop hij heel even kijkt en zoekt waar jij bent? Roep jouw viervoeter dan maar eens naar je toe: roep zijn naam, klap in je handen en komt hij naar je toe gewandeld? Zeg dan duidelijk en vriendelijk “hier” en beloon voor het hierkomen met spelen of wat lekkers. Laat jouw pup dan vervolgens maar weer lekker zijn gang gaan of ga samen iets leuks doen.

 

Ontspannen wandelen

Om te voorkomen dat jouw pup straks aan de lijn gaat trekken tijdens het wandelen is het verstandig regelmatig even achteruit te lopen en aandacht te vragen.  Draai dan vervolgens om en wandel samen korte stukjes met aandacht en belonen. Zo leert jouw pup op een speelse manier netjes en rustig aan de lijn te wandelen en dat aandacht voor zijn baasje beloond wordt!

 

Zit-commando

Oefen het zitten op verschillende plekken. Eerst met weinig afleiding (in de huiskamer, de keuken, de hal) en vervolgens langzaam meer afleiding. Bouw afleiding langzaam op. Dus start eerst in de tuin. Dan in het park. Vervolgens in de straat etc etc. Zorg wel dat het een veilige plek is waar jij en jouw pup het zitten gaan oefenen.