Huiswerk les 8

Zit, wacht, hier met spelen

Om het hier komen superleuk te maken voor jouw hond, mag je eens met spel belonen in plaats van met lekkers. We gaan een paar oefeningen combineren: de zit, wachten, hierkomen en spelen! Oefen deze eerst even in huis of in de tuin: je wilt rust om jouw hond heen, zodat deze niet te snel is afgeleid.

 

Houd het favoriete speeltje van jouw hond bij je zonder dat jouw hond deze ziet (achter je rug of in je kontzak ;-))

Geef jouw hond eerst een zit, laat hem wachten (hou de afstand kort mocht jouw hond nog snel opstaan), en geef vervolgens het commando “hier” en als jouw hond bij je komt ga je meteen spelen! Dat is nog eens super actief!

 

 

Volgen

Afgelopen les hebben we een klein begin gemaakt met het volgen: Jouw hond loopt aan de lijn naast jou en heeft contact met je. Jij loopt in een lekker tempo zodat je voorkomt dat jouw hond kan gaan snuffelen.

 

Deze week mag je dat eens tussen het wandelen door oefenen. Dus naast het lekker wandelen, snuffelen en spelen, oefen eens kort het volgen! Beloon in het begin vaak, dat bouw je langzaam af naar minder frequent. Je mag eventueel ook het speeltje gebruiken ipv lekkers. Je houdt dan je speeltje op buikhoogte vast en laat jouw hond even volgen, als beloning gooi je het speeltje weg dat jouw hond mag gaan ophalen.

 

Let er wel op dat je jouw hond niet gaat lokken tijdens het wandelen (lekkers voor de neus houden tijdens lopen).. Dit is namelijk erg moeilijk weer af te leren.. en het loopt niet zo heel makkelijk voor jezelf J

 

 

Nieuwe omgevingen

Zoek eens een nieuwe omgeving voor jouw hond om te gaan wandelen en oefenen. Een voor jouw hond totaal onbekende plek. Laat jouw hond eerst even de omgeving verkennen (door lekker veel te laten snuffelen) en ga dan eens wat oefeningen doen:

 

Zit, Lig, Tussen, Zit/wacht/Hier, Blijf…..

 

Want al deze commando’s, worden voor jouw hond ineens helemaal nieuw zodra hij in een nieuwe omgeving komt. En hoe vaker jij in andere omgevingen oefent, hoe normaler het voor jouw hond wordt.