Huiswerk les 8

Lig en Blijf uit zicht

Oefen deze in huis en in de tuin. Laat jouw hond liggen en geef een blijf. Loop vervolgens even uit zicht van jouw hond zonder dat hij opstaat. Staat hij toch op? Loop rustig terug, laat hem opnieuw liggen en begin de oefening opnieuw. Geef jouw hond een vrij als je terugkomt en beloon hem rustig. Doe deze oefening maar 1 keer en sluit altijd met succes af. Zo blijft de oefening leuk voor de hond.

 

Hand schudden

Deze mag je met familieleden of vrienden oefenen. Zorg dat je jouw hond bezig houdt met een spel, lekkers of een oefening als de persoon nadert. Nog beter: dat hij of zij rustig naast jouw zit met wat lekkers, of een tussen! Zorg wel dat jouw hond de naderende persoon ziet, anders wordt het een verassingseffect.

 

Plaats sturen

Oefen deze in de tuin of in het park. Als je jouw hond naar de plaats stuurt, geef dan 1x het commando, jouw hand wijst richting kleed en je kijk zelf naar het kleed. Laat jouw hond even nadenken en geef hem de tijd. Ligt of zit hij op zijn kleed? Gooi lekkers tussen zijn voorpoten. Hou ook deze oefening kort, het is voor de meeste honden een beetje een saaie oefening. Beloon met een vrij en ga even lekker samen spelen.

 

Wat nog leuker is?

Oefen eens een aantal oefeningen in 1 oefening:

Ga tijdens het wandelen de af en blijf oefenen, of de zit wacht hier en beloon met spelen. Ga tijdens het spelen in de tuin of woonkamer een plaats oefening tussendoor doen. Juist door te combineren maak je het super interessant voor jouw hond. Afwisseling, snel schakelen.. veel honden vinden dat geweldig!