Huiswerk les 7

Weinig tijd en toch veel oefenen

 

Deze week mogen jullie je honden flink uitdagen tijdens het wandelen! Laat eerst je hond goed uit zodat hij of zij de behoeftes heeft kunnen doen. Ga dan eens lekker een flink stuk wandelen, plan een route van te voren. Vervolgens ga je tijdens het wandelen de volgende oefeningen doen:

 

-       Zit

-       Staan

-       Lig

-       Tussen

-       Voet

-       Lig en blijf (rondje om jouw hond lopen)

-       Zit wacht hier

 

Zorg dat als je de oefeningen doet waarbij je afstand maakt tussen jou en jouw hond dat je dat in een veilige omgeving doet. Dus niet langs een weg... Gebruik desnoods een lange lijn.

 

Kom je een bankje tegen tijdens het wandelen? Oefen dan ook even de veilig!

Zo kun je in een half uurtje heel veel vliegen in 1 klap vangen. Je hond is goed uit geweest, en je hebt alle oefeningen uit de basis 1 samengevat. Deze oefeningen hoef je echt niet minuten lang te oefenen. Kort maar krachtig EN met succes, zorgen ervoor dat jouw hond ze sneller leert en ze blijven beter in het koppie hangen. Los daarvan heb jij je wandeling super interessant en afwisselend gemaakt voor jouw hond en jezelf ;-)

 

Doe dit iedere dag een half uurtje en dan hou je thuis tijd over om je hond te leren op afstand naar zijn kleedje te gaan. Gebruik voorlopig zijn kleedje dat je op het trainingsveld gebruikt maar als rustplaats en DE plek waar al het lekkers gegeven wordt.