Pubercursus

 

Tijdens de Pubercursus starten we met de echte gehoorzaamheid. De jonge hond komt al snel in de puberteit terecht en wil zijn grenzen gaan verkennen. Bovendien bruist hij van de energie en vaak gieren de hormonen door het lijf. Juist nu is het voor jou als eigenaar belangrijk met je hond in contact te blijven. De hond gaat leren dat jij het initiatief neemt tot zaken en dat hij jou hierin vol vertrouwen kan volgen.  

 

De basiscommando's die we aanleren/uitbouwen: zit wacht hier, af en blijf, los, wandelen zonder trekken, hier, let op. Ook ongewenst gedrag begint vaak in de puberteit: het najagen van alles wat harder gaat dan hij, niet meer meteen komen terugkomen als je hem roept, lekker doordrammen als hij wil spelen. We besteden hier tijdens de lessen veel aandacht aan, zodat we eventueel probleemgedrag voor kunnen zijn. 

 

Wilt je jouw hond echt begrijpen, dan is een beetje theoretische kennis wel zo handig. Graag bieden wij iedere cursist onze infomap aan. Hoe leert een hond, waarom blijft hij maar blaffen, hij weet dat hij het niet mag en toch..., hij is zooo eigenwijs :). We gaan er allemaal op in!

 

Alle deelnemende cursisten ontvangen bij aanvang van de cursus een code waarmee ze op onze website kunnen inloggen en in de Infomap kunnen rondsnuffelen. Geen speuren meer op internet en allerlei tegenstrijdige meningen op forums, maar direct de meest actuele informatie en tips voor u en uw hond. Omdat wij veelvuldig congressen, bijscholingen en workshops volgen verwerken wij deze informatie meteen in onze Basismap. En zo blijf jij als onze cursist altijd op de hoogte.