Basisgehoorzaamheid

Een goede basis is het fundament voor een goede opvoeding. Maar ook focus op de baas en zelf- beheersing van de hond. Doortrainen met de hond die de basis tot in zijn voetjes beheerst is daarom een absolute aanrader.

 

Bij Basisgehoorzaamheid zetten we de puntjes op de -i-.  De basiscommando's moeten uiteindelijk zoveel mogelijk los van de riem gebeuren. Ook zullen jullie als handler & hond op een steeds grotere afstand met elkaar kunnen samenwerken. Een hond die op verzoek bij zijn handler wegloopt en op zijn plaats gaat liggen, of een hond die keurig op zijn mat blijft terwijl de baas enige tijd uit zicht verdwijnt, het geeft voor zowel trainer, handler als hond een enorme kick. Je begrijp wel, dat een goede band met jouw hond essentieel is voor deze cursus. 

 

Daarnaast leren we de hond diverse voorwerpen apporteren. Een hond die apporteert voor zijn baas wil werken voor zijn baas. En jawel, zelfs Mopshondjes en Teckels hebben wij aan het apporteren gekregen. Omgaan met frustratie is een belangrijk onderdeel van de cursus. We vragen van zowel handler als hond zelfbeheersing en geduld, bij het uitvoeren van alle oefeningen. 

 

Basis is voor de doorzetters onder de hondeneigenaren die het leuk vinden om met hun hond bezig te blijven en die willen werken aan een perfecte band met hun hond.