Het is een fase, het is een fase, het is een monster, het is een fase....
#pupdelijn · 03. juni 2021
De puberteit is een fase. En ja, die gaat een keer over. Maar gedrag dat ontstaat tijdens de puberteit kan bij te weinig, of verkeerde, begeleiding ontaarden in probleemgedrag.

Hersenspinsels · 27. mei 2021
De Puppycursus is populair! En dat is fantastisch. Nieuwe hondeneigenaren kennen de weg naar de hondenschool. Dat geeft aan dat ze goed van start willen gaan. Dat is een positieve kant. Bij die positieve kant komt er bij ons ook een vraag bovendrijven. En wij bij De Lijn stellen ook de onaangename dingen aan de kaak, zoals je van ons gewend bent 😊.

Van straat eten
#welzijndelijn · 08. april 2021
Het is knap lastig om te voorkomen dat jouw hond iets van straat eet. Er is namelijk zoveel te vinden tijdens de wandeling. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Lees onze tips.

Weet jij wat 'een hond' is?
#welzijndelijn · 01. april 2021
Nederland telt tegen de 2 miljoen huishonden. Dat was voor corona. De hond is niet meer weg te denken in 17,4% van de huishoudens in Nederland. Maar.... weet jij wat 'een hond' is?

Hersenspinsels · 02. december 2020
Is 'de ideale hond' een onwerkelijke mogelijkheid? Of betekent 'de ideale hond' heel gewoon 'keihard werken'?

Lifeskills · 03. november 2020
Ja, we vallen meteen met de deur in huis: Zo kun je ontmoetingen tussen honden in goede banen leiden: We hebben 5 adviezen voor jou: Aangelijnde ontmoetingen leiden vaak tot miscommunicatie. Het is namelijk lastig om aan te geven dat je iets niet prettig vind. En wanneer je weg wilt gaan kun je niet weg want je zit vast. In de meeste gevallen, bij een onjuiste benadering, leer je jouw hond te trekken aan de lijn en dat elke hond leuk is die je tegenkomt tijdens de wandeling. In sommige gevallen...

#pupdelijn · 27. juli 2020
Ken je hem nog? Jouw hond als puppy? Dat heerlijke bolletje wol. Jij was zijn hele wereld. En samen gingen jullie op ontdekking uit. Wat is super leuk en wat is spannend? En jullie namen samen de tijd en ruimte voor alle dingen die spannend waren. Want jij wist dat Frotje met jouw steun, geduld en liefde de wereld een stuk leuker ging ervaren. En wanneer je samen in het bos genoot van een wandeling liep hij los van de lijn. Hij bleef namelijk toch wel bij je in de buurt. Spelenderwijs leerde je...

Puppy's · 25. juni 2020
Iedereen die je spreekt heeft wel een tip om jouw pup zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. En ze zijn allemaal anders en sommige tips spreken elkaar zelfs tegen. Of je krijgt een naar gevoel van die ene tip.. Wij hebben de snelweg naar een zindelijke pup voor jou.

Pubers · 24. juni 2020
Je kunt hem soms wel achter het behang plakken die puberhond van jou. Met deze 6 manieren vinden jij en jouw puber de juiste weg.

#welzijndelijn · 27. mei 2020
We willen allemaal een gelukkige hond en toch zijn we alleen maar met die gehoorzaamheid bezig. Waar let je op als je aan het geluk van jouw hond wilt werken?

Meer weergeven