Teamwork

9 groepslessen voor honden vanaf 2 jaar oud of aansluitend op onze pubercursus

Selecteer hieronder de gewenste startdatum (de lessen zijn wekelijks op de geselecteerde dag en tijd):

 

€ 145,00

  • Beperkte plaatsen beschikbaar

LET OP: Al onze reguliere cursussen hebben een zomerstop gedurende de zomervakantie. Na de zomervakantie hervatten wij de lessen weer. We organiseren wél iedere zondagochtend een zomerschool in week 29 t/m 34.


Inhoud cursus Teamwork


Basiscursus Hondenschool De Lijn Jany Geldof

Een goede basis is hét fundament voor een goede opvoeding. Focus van de hond op de baas en zelfbeheersing zijn de uitgangspunten binnen deze cursus. Oefeningen worden zoveel mogelijk vanuit rust uitgevoerd.

 

Binnen onze maatschappij is een goed luisterende hond HET visitekaartje voor alle honden & hun eigenaren. Jouw luisterende hond is straks een voorbeeld voor veel andere mensen.

 

We gaan aan de slag met het wandelen aan de lijn waarbij afleidingen geen problemen meer opleveren. En jij kunt jouw hond met een gerust hart los laten lopen omdat je zeker weet dat jouw hond WEL komt als je hem roept.

 

Mopperen met "foei" hoef jij niet meer te doen. Jij leert het beste uit jouw hond te halen. Opmerkingen als "hij doet niks hoor" of "dat doet hij anders nooit" hoef jij niet te maken, omdat jij de grenzen van jouw hond kent. 

 

Ook gaan jullie werken aan het geven en opvolgen van commando's op steeds grotere afstand van elkaar. Denk hierbij aan oefeningen zoals -blijf- en -wacht-. Je leert jouw hond vertrouwen op te bouwen zodat hij op verzoek bij jou weg durft te lopen om op zijn plaats te gaan liggen, ongeacht waar je bent.

 

De gehoorzaamheidsoefeningen worden afgewisseld met leuke denkspellen en balansoefeningen. Zo ontstaat er een mooi evenwicht tussen Actie & Ontspanning.

 

De cursus is voor de doorzetters onder de hondeneigenaren die een andere manier van omgang met hun hond aandurven. Dat je meer momenten krijgt waarin je tegen je hond kunt zeggen "YES!". En dat het woordje "Foei" bovenop de kast gelegd kan worden.

Details van de cursus:

  • Voor honden en hun eigenaren die graag weer samen op 1 lijn willen zitten.
  • Leeftijd van de hond vanaf 2 jaar oud of aansluitend op de pubercursus
  • Begeleider vanaf 17 jaar oud
  • Groepsgrootte is 4 tot 6 deelnemers met hun hond.
  • Duur van de cursus is 9 praktijklessen van 50 minuten.
  • Lesboek Teamwork boordevol informatie & oefeningen
  • Buiten de lestijden om is er de mogelijkheid tot contact met je eigen instructeur via een whats-app groep.

Wil jij je specialiseren na deze cursus? Ga dan voor één van onze specials.


Het belang van het individu


Er zijn zoveel honden en net zo veel individuen. Alle honden over 1 kam scheren is te gemakkelijk. Kijk naar het individu, de hond die je voor je hebt. Dat is het belangrijkste onderdeel in de opvoeding van jouw hond.

 

Om je op weg te helpen hebben eigenaren hun verhaal verteld. De weg die ze hebben bewandeld om te komen waar ze nu staan.  

 

Lees je mee? Veel plezier!