· 

Het échte verhaal

Na heel lang twijfelen delen we het toch… we gaan het een beetje anders doen. We gaan het doen op een manier die écht bij ons past.

 

Achter de schermen waren we druk bezig om ons te verdiepen in marketing. Want we willen graag op termijn onze cursussen ook online aanbieden en van marketing hebben we geen kaas gegeten. Alleen voor een geslaagde marketing moesten we ons anders voordoen dan we zijn. Met gelikte teksten en glossy foto’s (jawel die van Suzanne). En zo zijn we helemaal niet. Dat heeft ons wel de nodige euro’s gekost om daar achter te komen. Ja ook wij maken fouten hoor. Want een eerlijk verhaal is niet altijd leuk. Door fouten te maken, leer je... 

 

Positief opvoeden staat bij ons hoog in het vaandel. En heel graag laten wij jullie alle successtories zien. De “wat gaat er allemaal goed”-verhalen. Hierdoor raak je gemotiveerd. Je wilt zelf ook graag het beste uit jou en jouw hond halen. Wij vertellen jullie daarom de leuke dingen in ons vak. 

Maar sommige leuke dingen, kennen ook een minder leuke kant….

Want heel eerlijk…. soms komen wij best droevige dingen tegen. Zulke droevige dingen, dat je met een knoop in je maag de auto weer instapt. Waar je ’s avonds nog van wakker ligt.

 

Wij krijgen niet altijd een antwoord op de vraag  waar het precies mis gaat. En waarom een hond soms in zulke omstandigheden zijn leven moet slijten. Gewoon hier in Nederland. Bij jou en mij om de hoek. Wij doen heel hard ons best om niet te veroordelen. Want dat verdient niemand. Iedereen handelt naar wat hij of zij denkt dat goed is.

We komen in de praktijk de raarste dingen tegen:

 • Een hond die 5 x per week 10 uur lang in de bench zit en vervolgens zo lastig is.
 • Een hond met een stroomband om die gekoppeld is aan een electric fence en zo erg schrikt van het stroomstootje dat hij zelfs in de auto niet meer van het erf af durft.
 • Een hond van serieuze grootte die agressief is naar mensen toe – daar kwamen we ter plekke zelf achter - maar onze hulp wordt ingeschakeld omdat hij zo tegen de gezinsleden opspringt.
 • Een hond die lui is volgens zijn eigenaren.. maar in werkelijkheid is de hond gewoon 3x zijn normale gewicht… En dus fysiek niet in staat om te doen wat hij graag wilt doen.
 • Of wat dacht je van de grote jonge hond die heel het huis sloopt uit verlatingsangst terwijl de eigenaar dacht dat dat kwam omdat zij op nieuwe brokken was overgestapt?
 • Een hond die veel te hard wordt aangepakt omdat hij dominant zou zijn. Maar een onzekere hond is die niet weet wat er van hem verwacht wordt.
 • Een bange hond die rust & voorspelbaarheid nodig heeft om zelfvertrouwen op te kunnen bouwen… maar moet leven in een gezin met 2 kinderen die ADHD hebben. 
 • Wat ons het meest raakt? Dat de zinnen “hij moet er maar mee om kunnen gaan” of “hij moet het maar gewoon doen”, heel normaal blijken te zijn bij best veel eigenaren….

Gelukkig hebben deze eigenaren ons in de arm genomen voor hulp. Want uiteindelijk hebben zij het beste voor met hun hond. Net als iedereen. Want daar twijfelen we niet aan.

 

Keer op keer komen we er namelijk achter dat deze mensen hun keuzes maken op basis van broodje aap-verhalen. De mythes over honden die al tientallen jaren lang blijven rond zingen rondom uitlaatvelden of in forums op het internet De goed bedoelde maar te zware correcties die zijn uitgevoerd op advies van de schoonzoon uit de politiehonden training. De harde aanpak van de hond op basis van de verouderde kennis van de dierenarts. Want ja, die heeft natuurlijk een witte jas aan en dan geloof je zo iemand wel… 

 

Juist omdat we zoveel van honden houden, hebben ze recht op een eerlijk verhaal. Een eerlijk verhaal dat voorbij gaat aan de mythes en onzinverhalen. Want pas met het echte verhaal kun je de keuze maken goed te zijn voor je hond.

 

Onze honden verdienen onze liefde. En we twijfelen niet aan de liefde die eigenaren hebben voor hun hond (ook daar kunnen we heel veel over vertellen). Met die liefde zit het wel goed. Maar juist omdat het een dier is, is de juiste kennis ook handig. Echte kennis waarmee je weet hoe je een hond het beste kunt behandelen.

We snappen dat Facebook gezellig is. Even een escape uit de dagelijkse drukte. Even lachen en brullen om leuke filmpjes. Heerlijk. Doen wij ook. Maar ook op FB danst heel veel onzin rond over honden. Onzininformatie die de mensen bevestigen in hun idee naar een oplossing,  maar  echt niet goed zijn voor onze honden. 

 

Natuurlijk blijven we leuke dingen posten op Facebook. Maar we gaan ook zeker voor de realiteit. En soms met een harde confrontatie. Omdat onze honden dat verdienen en omdat het heel veel misverstanden en problemen voorkomt. 

Wat mag je van ons verwachten? We gaan je niet altijd met fluwelen handschoentjes aanpakken, want we laten je graag het echte verhaal zien.  Met onze teksten, filmpjes en afbeeldingen. Op facebook en in onze blogs. Misschien zelfs via een mailing. Maar zonder glossy glossy. Jammer voor ons, maar je krijgt ook onze gezichten te zien zoals ze zijn. Een dikke glimlach met hier en daar een rimpel of een frons. Je krijgt informatie waar je wat mee kunt! Het waarom iets niet werkt, en waarom iets juist wel. Tips? Die hebben we niet voor alles, maar we kunnen je wel inzicht geven. Inzicht in de wereld zoals onze honden die zien en ervaren. We geven je een way of life mee. Een manier die bij je past, maar zeker ook bij jouw hond. En absoluut bij ons!

 

Zit je niet op ons te wachten, prima, dat respecteren we. Dan mag  je ons ontvolgen, ieder zijn eigen keus. Wil je weten hoe een hond écht in elkaar steekt, dan blijf je lekker hangen. We beloven je dat er een wereld voor je open gaat. Wij blij, jij blij en jouw hond zeker blij. 

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Ronald de Kam (vrijdag, 25 januari 2019 09:32)

  Zo dat is duidelijk, helemaal top. Veel succes dames, misschien toch eens contact met jullie opnemen.

 • #2

  Marita Rodriguez (vrijdag, 25 januari 2019 10:21)

  Wat leuk dat jullie dit gaan doen. We kunnen nog zoveel leren van onze honden. Het zijn geen eeheidsworsten en wat bestaat er nog veel onbegrip, als ik lees van de hond die 10u in de bench zit krijg ik de kriebels. Heel veel succes dames, ik lees graag mee.

 • #3

  Jany Geldof (vrijdag, 25 januari 2019 11:07)

  Ronald, contact opnemen mag altijd �. Dank voor je compliment �

  Marita, uitgeleerd zijn we nooit �. Fijn dat je enthousiast bent � Dank!

 • #4

  Nicole van Riel (vrijdag, 25 januari 2019 11:10)

  Geweldig, echt zoals jullie zijn❤️
  Ik weet nog zo goed de zin van Suzanne op de puppy cursus. Ik ben erom jullie op te voeden en te corrigeren en niet jullie pup.
  Ik had gelijk een klik met Suzanne en met Jany en onze Ierse setter Ziva ook.

  De beste hondenschool en HUS en dat wil je toch voor je hond�

 • #5

  Petra Smulders (vrijdag, 25 januari 2019 11:21)

  Geweldig omschreven! Precies zoals jullie zijn, eerlijk, duidelijk en er niet omheen draaien. En volgens mij willen we allemaal het beste voor onze honden en soms denken we dat we het weten of denken goed te doen. En een andere kijk (verfrissende blik :)) en de juiste deskundige (jullie dus!) geeft nog meer vertrouwen, liefde en een veel betere band met je eigen hond. Door jullie leer je echt je eigen hond ook "lezen" en begrijpen. Ik, Pippa en Luca zijn heel erg blij met jullie en helemaal FAN :)

 • #6

  Jany Geldof (vrijdag, 25 januari 2019 11:58)

  Nicole & Petra dank voor jullie lieve woorden :-)

 • #7

  Claudia van Boxmeer (vrijdag, 25 januari 2019 12:14)

  En daarom train ik al jaren bij jullie. ❤
  Blij alsjeblieft jezelf en goed voor de hondjes.

 • #8

  Suzanne Heukels (vrijdag, 25 januari 2019 12:23)

  Gaan we doen hoor Claudia! Het is veel te leuk om onszelf te blijven :).

 • #9

  Muriel Povel (vrijdag, 25 januari 2019 18:01)

  Super dames! Vooral jullie zelf blijven, stik met die marketing, ga jullie eigen weg. Das het meest krachtige. Succes!

 • #10

  Daniëlle van Zon (vrijdag, 25 januari 2019 19:32)

  Duidelijke taal dames héél goed �
  Mambo en ik volgen met héél véél plezier de lessen en we zijn nog lang niet uitgeleerd.

 • #11

  Jany Geldof (vrijdag, 25 januari 2019 20:59)

  Dank jullie wel Muriel en Daniëlle! :-)

 • #12

  Claudia Smulders (maandag, 28 januari 2019 20:55)

  Go girls !

 • #13

  ida (maandag, 04 februari 2019 15:22)

  allemaal waar wat er staat......en van de aanstekelijke lach van suzanne krijgen baasje en hond meteen goeie zin